U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  autoroutes  intro autoroutes 

USA.nl - Voor vertrek...


Wat zou je ervan vinden om Amerika in zijn puurste vorm te leren kennen? Dit doe je natuurlijk niet met binnenlandse vluchten maar gewoon met de auto! Gelukkig zijn de Amerikanen zelf ook gek op zogenaamde roadtrips en daarom hebben ze ervoor gezorgd dat je van noord naar zuid en van oost naar west het hele land door kan cruisen.

Huurbedrijven

In de VS ben je vaak aangewezen op huurauto’s waarbij je kan kiezen uit verschillende aanbieders zoals Hertz, Avis, Budget, Dollar en Thrifty. Over het algemeen is het beter om bij grote verhuurbedrijven een auto te huren. Deze bedrijven hebben veel vestingen door het hele land en bij autopech of andere problemen word je sneller geholpen. Bedenk van tevoren hoelang je de auto gaat gebruiken, hoeveel mensen er mee gaan en op wat voor wegen er met de auto gereden zal worden. Wel is het belangrijk dat je hiermee begint wanneer je nog in Nederland bent. Vooral in het hoogseizoen loopt het bij deze bedrijven storm.

Betaling en verzekering

Het is van belang om een creditcard te hebben. Je moet er een in je bezit dient te hebben wanneer je een auto wil huren. Sluit ook zeker een schadeverzekering af wanneer je de auto huurt voor eventuele schade en/of verlies. Dit heet in de VS een Collision Damage Waiver. Soms is het bij de prijs van de huur van de auto inbegrepen en soms moet je deze apart betalen. Ga dit wel na!

Meerdere bestuurders

Eenmaal in de VS zullen veel autoverhuurders proberen een upgrade los te peuteren bij de huurder. Het is niet handig om hier op in te gaan. Het beste is om gewoon de afgesproken auto te huren. Wanneer er extra bestuurders meegaan, is het verplicht dit te melden aan het verhuurbedrijf. Doe je dit niet en rijd je schade dan worden eventueel afgesloten verzekeringen ongeldig verklaard. Bestuurders van onder de 25 jaar kunnen rekenen op een extra toeslag per dag vanwege het grotere risico op ongelukken.

Huurcontract

Als je de auto op gaat halen, lees het contract dan goed door. Dit kan nooit kwaad en eventuele fouten kunnen vroegtijdig rechtgezet worden. Een laatste tip: de meeste auto’s in de VS zijn automaten en hebben dus geen koppeling. Het is dus van belang dat je weet hoe je hiermee moet omgaan.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl