U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  nuttige info 

USA.nl - Landinfo: taal, godsdienst, roken en alcohol


Taal

Engels is de officiële taal van de Verenigde Staten. Deze taal wordt ook vrijwel overal gesproken. In de zuidelijke staten, met name Californië, Texas en Florida, wordt echter ook veel Spaans gesproken. Engels wordt wel overal verstaan.

Godsdienst

De ruime meerderheid is protestants, gevolgd door het Rooms-katholieke geloof. De rest van de bevolking heeft een ander geloof of geen geloof. Slecht 1% is moslim.

Landinfo

De Verenigde Staten heeft meer dan 300 miljoen inwoners verdeeld over 50 staten en 1 district (District of Colombia). Meer dan 80% van de bevolking is blank. De overige 20% is verdeeld in Afro-Amerikanen, Aziaten en Indianen. De Verenigde Staten is geografisch het op twee na grootste land ter wereld, na Canada en Rusland. Qua inwonersaantal moet het China en India voor laten gaan. Het laagste punt van het land ligt in Death Valley, -86 meter, het hoogste punt is Mount McKinley met 6194 meter boven zeeniveau. De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C.

Veiligheid

Houd er rekening mee dat bij de douane in Amerika verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. Zo moeten alle bezoekers die er sinds 30 september 2004 arriveren bij het tonen van het paspoort ook een foto en vingerafdruk laten maken. Dit is een elektronische procedure die extra tijd in beslag kan nemen.

Electriciteit

In Noord-Amerika is de netspanning 110 volt, je hebt derhalve een transformator nodig. De stopcontacten zijn smaller, een adapter brengt uitkomst. Steek dus niet je haardroger gewoon in het stopcontact want er kan kortsluiting ontstaan.
 
Drankwetten

Het is jongeren onder de 21 jaar ten strengste verboden alcoholische dranken te drinken. Vaak mag je onder de 21 ook niet een bezoek brengen aan gelegenheden waar alcohol wordt geschonken. Op naleving van deze wet wordt streng toegezien, aangezien de eigenaar van een bar, discotheek of winkel aansprakelijk is en hoge boetes riskeert. Neem je identiteitsbewijs altijd mee als je naar een bar of discotheek gaat.
 
Roken

In Noord-Amerika wordt een streng onderscheid gemaakt in wel- en niet-rokers ruimtes. In publieke ruimtes mag niet gerookt worden. In restaurants word je gevraagd of je een wel- of niet-rokers tafel wilt. Ook in hotels kun je kiezen uit wel- of niet-rokers kamers. Op sommige plaatsen mag je ook voor de ingang van een openbaar gebouw niet roken.
 
Fooien

Het geven van fooien is in Noord-Amerika zeer normaal. Geen fooi geven omdat je het eten niet lekker vond wordt dan ook niet geaccepteerd. Vooral omdat de rekening in restaurants gewoonlijk exclusief bedieningsgeld is. Gebruikelijk is een fooi van 15% tot 20% op het eindbedrag. Een fooi dient ook gegeven te worden aan de "bell-boy" in het hotel, taxichauffeurs en bij een groepsreis aan de chauffeur en de reisleider.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl