U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  staten & regio  staten  idaho 

USA.nl - Idaho

Meer staten...

Het merendeel van centraal Idaho bestaat uit bos, bos en nog eens bos. Deze zijn grotendeels ondergebracht in drie national forests. Hier en daar tussen de bergen liggen wat kleine dorpjes maar verder domineert de natuur in centraal Idaho. Vulkanische activiteit heeft ook hier zijn sporen nagelaten in de vorm van diepe dalen en meren. Veel soorten vogels, zoogdieren en insecten komen hier voor en in de rivieren zoals Salmon river natuurlijk verschillende soorten vis.

Earnest Hemingway, een bekende auteur en journalist uit de vorige eeuw noemde dit gedeelte van Idaho liefkozend zijn thuisbasis. Hier verbleef hij tot aan zijn dood. In Ketchum is een soort museum opgericht waar mensen naartoe kunnen om meer over zijn leven te weten te komen.Eastern

Vlakbij Yellowstone National Park in Montana en de Teton valley is het oosten van Idaho een populaire toeristische regio met verschillende skioorden en in de Teton vallei een ruime keuze aan water- en wandelactiviteiten. Vanwege de vele rivieren die door het oosten van Idaho vloeien kan je hier ook goed vliegvissen en boottochtjes maken. Vooral in de zomers is het er hartstikke druk.

Omdat deze regio een waterrijk gebied is zijn in de loop der tijd een aantal wateren ingedamd. In 1976 was het oosten van Idaho getuige van een waterramp toen scheuren ging vertonen en de vallei grotendeels onder water kwam te staan. Het dorpje Rexburg viel ook ten prooi aan de waterstroom en daarom is hier een museum gebouwd waar mensen met eigen ogen kunnen zien hoe hoog het water destijds stond.

Southeast

De zuid-oost regio van Idaho staat ook wel bekend als 'potato country'. Een derde van de Amerikaanse aardappeloogst komt uit dit gedeelte van Idaho. Aardappelliefhebbers kunnen in het dorpje Blackfoot het aardappel museum bezoeken en de grootste 'chip' bewonderen.

Natuurlijk komen de toeristen vanwege de aardappels naar dit gebied, maar een andere toeristische trekpleister is Bear Lake National Wildlife Refuge waar verschillende soorten trekvogels jaarlijks een stop maken. Heb je je fototoestel volgeschoten met mooie wildlifekiekjes en wil je ook iets actiefs ondernemen? Ga dan naar het naburige Bear Lake State Park waar je naar hartelust kan wandelen en op het water kan ronddobberen in een bootje.

Southwest

De kilometerslange Snake River loopt ook door Idaho, namelijk door het zuid-westen van de staat. Raften en vissen zijn ook op dit gedeelte van de Snake River populaire watersporten. Toen duizenden jaren geleden de Snake River noodgedwongen een andere route moest inslaan vormden zich in het zuiden zandduinen. Vandaag de dag worden ze grotendeels bedolven onder lavasteen maar de zandduinen laten zien  hoe moeder natuur hier jarenlang genadeloos heeft huisgehouden.

Aan het westen vormt de Hells Canyon de natuurlijke grens met Oregon. In de afgrond van de canyon stroomt de woeste Snake River en samen met de rondomliggende bergen vormt dit het Hells Canyon National Recreation Area. Echte avonturiers kiezen er voor om het gebied zelf te verkennen en te raften op de onberekenbare Snake rivier.

South Central

Dit gedeelte van Idaho is, van alle regio's, de meest droge regio. Natuurlijke kenmerken van deze regio zijn duizelingwekkend hoge kloven, rotsachtige bergen en woeste watervallen. Tevens is het 'home' van de magic valley. Hier kan je eindeloos hiken en 's winters lekker skieën.

North Idaho

De noordelijke regionen van Idaho bestaan grotendeels uit dichte bossen en drie van de grootste meren van Idaho: Coeur d'Alene, Priest en Pend Oreille. Samen worden ze ook wel de fluwelen kroon met drie edelstenen van Idaho genoemd. De belangrijkste inkomstenbron in deze regio is toerisme. Rondom de meren kan menig toerist zich prima vermaken op de golfbaan, wandelen langs de oevers van de meren of gewoon waterskiën op een van de schitterende meren.

 


terug | home
Meer staten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl