U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  staten & regio  staten  montana 

USA.nl - Montana

Meer staten...

De Northwest regio van Montana grenst in het noorden aan Canada en in het westen aan de staat Idaho. Hieronder vind je een aantal van de leukste en meest interessante plekken voor bezoekers.

Flathead Lake

Het zoetwatermeer Flathead Lake ligt in Montana en is het grootste zoetwater meer van de westelijke staten. Dit meer is ook een product van prehistorische gletsjeractiviteiten en wordt tegenwoordig gevoed door een aantal rivieren. Ook hier is genoeg te doen buiten kiekjes schieten van de prachtige omgeving: je kan hier geweldig vissen op zalm, forel en baars of kayakken met de hele familie. Weet wel dat je in de zomermaanden hier niet voor je rust hoeft te komen: je zult deze wateren met vele andere toeristen moeten delen!Glacier

Geweldig om te aanschouwen en te ontdekken is Glacier National Park. Dit nationale park behoort tot de grote jongens en is door UNESCO onder zijn hoede genomen. Wanneer je dit park bezoekt zal je met eigen ogen kunnen zien waarom het van groot belang is dat deze natuurlijke omgeving behouden blijft.

Zoals de naam al verraadt vind je hier schitterende hooggelegen gletsjers. Het gebied beslaat 1.2 miljoen are en is tevens vele bossen en diepblauwe meren rijk.  Jaarlijk is voor bezoekers uit de hele wereld Glacier een unieke plek en een ware lust voor het oog.

Andere bekende toeristentrekkers in dit kolossale gebied zijn Bitterroot Valley en Kootenai Valley. Voor de dierenliefhebbers is er in Montana de mogelijkheid om te gaan paardrijden of een ritje met een lama te maken. Helemaal afhankelijk van je portefeuille kan je hier kiezen uit verschillende overnachtingsmogelijkheden. Van kamperen en ranches tot luxueuze resorts, aan iedereen is gedacht. 

Southwest

In het zuid-westen van Montana vind je voornamelijk prachtige natuur, voornamelijk een heleboel 'national forests' uitgestrekte beschermde bossen. Kreekjes en meertjes maken het tot een pittoresk landschap waar je heerlijk kan wandelen. Ben je niet zo'n wandelaar en vind je het ook wel best om dit schitterende landschap vanuit de auto te bewonderen? Probeer dan eens de Pintler Scenic Loop. Deze route voert je door historische mijnersstadjes en natuurlijk over de hooggelegen bergruggen die Montana rijk is.

Beavehead National Forest is een van de beschermde bossen hier uit de omgeving, waar je in de wijde natuur heerlijk kan kamperen. Wil je Montana in zijn puurste vorm beleven dan is kamperen in deze bossen echt een must. Je kan hier ook prima vliegvissen en, veel stoerder, wildwater raften!

Northeast

De noord-oostelijke regio van Montana was vroeger thuisbasis van de Tyrannosaurus Rex, een immens grote, vleesetende dinosaurus. Begin en eind vorige eeuw zijn er skeletten van deze prehistorische dieren en mede dankzij deze vondst werd deze regio op de kaart gezet.

Het landschap bestaat uit wijdverbreide vlakten en weinig begroeide en vrij droge grond. De Missouri rivier worstelt zich een weg door het landschap welke altijd al een belangrijk transportatiemiddel geweest is. Vroeger werd hier veel in bont gehandeld en vandaag de dag worden deze handelsdorpjes nog steeds bewoond.

Southeast

Het mooiste plekje van het zuid-oosten van Montana is met stip Makoshika state park. Met zijn woeste landschap en vroeger woonplaats van de prehistorische dinosaurussen is dit park een belangrijke toeristische aangelegenheid. De bizarre topologische vormen vind je nergens anders in Montana terug. In deze regio is het ook mogelijk om in verschillende National Forests te kamperen. Ook de zogenaamde 'guesranches' zijn overal te vinden en beloven een typische Montana ervaring.

North Central

In dit gedeelte van de staat Montana vind je heuvelachtig landschap met uitgestrekte valleien en aan de zuidkant prachtige wouden zover als het oog reikt. Je kan ook hier in een van de rivieren , zoals de Musselshell rivier, lekker gaan vissen op forel en andere vissoorten. Eeuwen geleden huisden hier de Blackfeet Indianen. Op verschillende plekken zijn overblijfselen van hun beschaving teruggevonden, zoals in Chocteau. 

South Central

Deze regio van Montana is 'without a doubt' het meest bezocht vanwege het wereldberoemde nationale park Yellowstone. Dit National Park is een van de toeristische trekpleisters van de Pacific Northwest. Het gebied is geliefd onder de bewoners van de Pacific Northwest want zij komen graag in de buurt van Yellowstone om te skiën. Niet gek als je bedenkt dat het park in het hart van de ruige Rocky Mountains ligt! Tevens staat dit nationale park bekend vanwege de vulkanische activiteit die er plaatsvindt; de belangrijkste reden voor toeristen om Yellowstone te bezoeken.

 


terug | home
Meer staten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl