U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  staten & regio  staten  oregon 

USA.nl - Oregon

Meer staten...

Deze regio wordt gemarkeerd door zijn dynamische landschap. Van oost naar west, noord naar zuid, overal kom je verschillende geologische landschappen tegen. In het zuiden grenst deze regio aan hooggelegen woestijnen. In deze dorre omgeving zijn veel overblijfselen uit de prehistorie teruggevonden en het is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Meer naar het westen grenst Central Oregon aan de Deschutes rivier en in het noorden aan de Columbia rivier die reikt tot de Stille Oceaan. In het oosten van Central Oregon vind je ten slotte dichtbegroeide bossen en uitgestrekte akkers.

Cascades

De Cascades van het noorden zijn uniek in hun soort. Het gebied is verreweg de grootste publiekstrekker van de Pacific Northwest. Er zijn 7 national forests en Mount Hood, de hoogste berg van Oregon vind je hier ook terug.

Mount Hood

Op 75 kilometer ten zuid-oosten van Portland loop je Oregon's grootste vulkaan tegen het lijf: Mount Hood. Deze vulkaan ligt ten midden van Mount Hood Wilderness en is in de zomer een toevluchtsoord voor backpackers. In de winter laten skiers zich er graag zien. Mount Hood is een sluimerende vulkaan met een onberekenbaar trekje. Experts stellen dat een volgende vulkanische eruptie de gebieden rond Mount Hood ernstig aan kan tasten. De uitbarsting zou zover reiken dat as zou een aantal honderden kilometers nog neerdwarrelen. Begin 19de eeuw was de laatste reeks uitbarstingen en rommelingen van Mount Hood en in 1999 leek het weer bijna mis te gaan.

Crater Lake National Park is tevens goed voor duizenden toeristen ieder jaar en de schitterende pistes en mooie resorts trekken ook veel skiers naar de Cascades. Kortom: het is een uitgestrekt gebied, met voor ieder wat wils.

Kust van Oregon

Op het gebied van natuur is er een heleboel te doen voor toeristen die de Pacific Northwest bezoeken. Een echte 'diamond in the rough' de kust van Oregon. Naast het feit dat de kust hier vrij moeilijk te bereiken is, is het wel degelijk de moeite waard. Verwacht geen torenhoge hotels en luxueuze resorts in dit gebied maar een maagdelijke kustlijn waar de natuur de vrije hand heeft.

Jaarlijks valt er veel regen wat er voor zorgt dat deze kust een uniek ecosysteem bezit. In de winter kan de temperatuur dalen tot het vriespunt en besneeuwd kusten zijn daarom ook niet zeldzaam. Plaatsen als Astoria, gelegen aan de Columbia River, is een wat meer begaanbare plaats met werkelijk een adembenemend uitzicht over de zee. Een brug verbindt het vasteland van Oregon met de staat Washington. Tip: als je een uniek panorama shot wil van de rurale kust van Oregon ga dan naar Cannon Beach!Columbia River Gorge

Een van de wonderen der natuur die deze regio rijk is, is de Columbia River Gorge. Dit dal voert de Snake River dwars over de Cascades en vormt de natuurlijke grens tussen Oregon en Washington. Columbia River Gorge is een toonbeeld van moeder natuur met al haar kracht. Duizenden jaren geleden sloeg een woeste stroom gletsjerwater zich een weg door dit gebergte met als resultaat deze tachtig mijl lange rivier. Als je bekomen bent van alle natuurlijke pracht van Columbia River Gorge, ontdek dan de spectaculaire wateractiviteiten die je hier kan ondernemen. Windsurfen, zeilen kayakken of gewoon rustig rondcruisen op de rivier; je kan het zo gek niet verzinnen of het is hier mogelijk.

Northeast Oregon

Het noordoosten van deze staat is een regio vol avontuur. Met minstens vijf rivieren zoals de Columbia, Snakes river en Imnaha river maakt het dat dit gedeelte van Oregon bekendstaat van onder andere vissen. En dan in het bijzonder forelvissen. Snakes river is de dominante rivier in het gebied met spectaculaire stroomversnellingen en uiterst mooie natuur. Het is deze rivier die de natuurlijke grens van deze streek vormt in het oosten. Daarnaast is het bij uitstek de beste rivier om een super rafting trip op mee te maken.

Southeast Oregon

Meer naar het zuiden kan je nog meer waterpret beleven. Ook hier kan je raften op de 'almighty' Snakes river en vissen op baars, zilverbaars en forel. Ook al vind je er een heleboel rivieren, meren en waterreservoirs, toch wordt dit gedeelte van de staat wordt ook wel gekenmerkt als de droogste regio van Oregon. Het bestaat namelijk voornamelijk uit hooggelegen woestijn en dor en droge grond.

Zuid Oregon

In het uiterste zuiden van deze natuurrijke staat vind je het grootste contrast. Naast diepblauwe meren en vruchtbare valleien zijn er ook dorre woestijnen en grenst aan de staat Californië. Hier liggen de Klamath Falls en de Lava beds national monument, midden in de woestijn.

Het meest zuidelijke skigebied van Oregon ligt ook in deze regio, genaamd Mount Ashland met het gelijknamige dorpje. Ashland is zeer geliefd onder de toeristen, omwille van de kunst en vanwege de vele festivals.

Portland Area

Voor historie en cultuur moet je in Oregon in de buurt van Portland zijn. In en om Portland is voor iedereen wat te doen. Zo kun je er prachtig wandelen en veel fietsen in de buurt van Beaverton. Bij Milwaukee zijn toeristen van harte welkom als ze houden van kayakken, vissen en mountainbiken. Kortom: Als je genoeg hebt van de stad, zijn er hier nog steeds genoeg activiteiten georganiseerd wat betreft outdoor sporten.

Willamette Vallei

Wie komt voor de rust moet niet in de Willamette vallei zijn. Alhoewel je wederom een prachtig landschap zal vinden, is de Willamette vallei de drukste regio van Oregon. Gelegen vlak achter de kustlijn van Oregon vind je hier het meest vruchtbare land van de hele staat en daarom is deze regio van groot belang voor de landbouw. Duizenden jaren geleden zorgden ook hier stromen gletsjerwater voor de verplaatsing van rijke lavagrond.

Vanwege deze vruchtbare grond werd de Willamette vallei lange tijd de 'heartbeat' van de staat genoemd. Mede dankzij de verstedelijking in de laatste decennia wonen er nu een paar miljoen mensen en is deze regio het economische hart van Oregon met als grootste stad Portland.Voor wijnkenners is deze streek wel een echte aanrader. De Willamette vallei is thuishaven van een aantal fijne wijnen zoals smakelijke pinot grigios en tongstrelende pinot noirs.

 


terug | home
Meer staten...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl