U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  autoroutes  route new england 

USA.nl - Explore the Appalachen


New England is het gebied waar de Appalachen ontspruiten. Deze bergketen met zijn afwisselende landschappen staat vooral bekend als een geweldige plek om te hiken. De Appalachen route is heel lang en uitgestrekt; je zou er zelfs voor kunnen kiezen om van Mount Washington, New Hampshire, 'all the way down to Dixieland” te hiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de Appalachen te verkennen met de auto. Voor de mensen met een tijd tekort, hebben we een spannende en gevarieerde route uitgestippeld. Deze zal echter beperkt zijn tot een rit die je van New Hampshire tot New Jersey zal voeren met als eindpunt 'the Big Apple', New York City.

White mountains

Wist je dat het beginpunt van deze road trip in de staat ligt waar om de vier jaar de battle om het presidentschap van start gaat? Hier starten de kandidaten met niets besparende campagnes om de meeste stemmen te werven. Degene die met kop en schouders boven deze staat uittorent is de Mount Washington.

Met zijn, bijna 1950 meter, hoogte biedt deze berg een prachtig uitzicht. Met de auto kan je, afhankelijk van het weer, een geweldig stuk omhoog rijden. Laat je verrassen door het omliggende landschap met eigen ogen te aanschouwen. Op een onbewolkte morgen kan je vanaf Mount Washington zelfs de Atlantische oceaan zien! Let wel: het kan hier plots uit onverwachte hoek gaan stormen.

Vanaf Mount Washington rijd je zuidelijk langs Pinkham Notch, naar het pittoreske Jackson. Dit stadjes is relatief klein maar de perfecte plek om je eerste stop in te lassen! Laat de indrukken van de eerste dag hier rustig op je inwerken onder het genot van een biertje en een goedgevuld bord met eten.

Crawford Notch

Na je overnachting in Jackson kan je de volgende morgen relaxed verder rijden. Ben je met kinderen? Stop dan zeker even in het dorpje Glen, dat meer bekendstaat vanwege het kleine themapark Story. Hier kunnen de kinderen even lekker uitwaaien tijdens, bijvoorbeeld, een boottochtje. Blijf hierna de route 16 volgen, dan kom je langs Crawford Notch met zijn gelijknamige State Park. Je kan er stoppen om de mooie Arethusa watervallen te bezichtigen.

Als je liever een stuk wilt hiken, is er voor de ervaren wandelaar het Crawford Path. Deze wandelroute is de oudste en langste van de VS en waarschijnlijk ook de gevaarlijkste. Als je eenmaal onderweg bent wordt wel duidelijk waarom deze route de moeite waard is:  het pad biedt je uitzicht over bijna het hele gebied, met kronkelende kreekjes en besneeuwde bergtoppen.

Van nieuw naar oud

Wanneer je uitgewandeld bent, stap je weer in de auto en rijd je via Franconia naar Lincoln en North Woodstock. Een groter contrast van toen en nu vind je niet hier in de buurt: Lincoln is een metamorfose ondergaan de laatste jaren. Vooral skifans kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn talloze ski winkels en 'malls' omdat vlakbij een vrij populair skigebied ligt.

Jaarlijks trekt dit vele toeristen aan. Wil je wat rustiger zitten, dan moet je naar North Woodstock gaan. Ook dit plaatsje is oorspronkelijk piepklein en het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Meer dan wat bescheiden zaakjes vind je hier niet en na een kijkje genomen te hebben, rijd je het beste door richting Hanover en Lebanon.

Hanover is een leuke plaats om te stoppen vanwege het Dartmouth College. Door het jaar heen wemelt het hier van de studenten maar dan wel op een gezellige manier: dus geen ellenlange rijen bij de bar of supermarkt! Neem een kijkje op de campus of in het Dartmouth's Hood Museum of Art en blijf hier overnachten of rijd daarna rustig verder richting Lebanon, voordat je de grens met Vermont oversteekt!

Vermont

De route die we volgen leidt maar een klein stukje door Vermont en het landschap lijkt veel op dat van New England. Desalniettemin volgen we de weg langs de Connecticut rivier tot aan de grens met Massachussets. Geschiedkundig valt er ook nog wat over deze staat te vertellen. Hier werd namelijk als eerste slavernij verboden en vandaag de dag staat Vermont nog steeds bekend vanwege zijn ruimdenkende onafhankelijke politici.

De US-4 leidt je langs Quechee naar Woodstock. Deze historische plaats is al sinds jaar en dag thuishaven voor vele welvarende families. Je kan hier stoppen om de architectuur te bewonderen tijdens een city tour. Deze tour voert je ook naar hogergelegen plaatsen van waar je de omgeving  rustig kan bestuderen. Billings Farm&Museum. Leuk om te weten: vroeger woonde hier de oprichter van de Northern Pacific Railroad, Frederick Billings. 

Home of a president

Voordat je naar Wilmington, eindpunt van de dag, rijdt, kan je stoppen in Plymouth. Je krijgt in dit piepkleine stadje een echte indruk van hoe het hier vroeger moet zijn geweest. Dit dorp is namelijk bijna niet aangetast door de moderne wereld. Leuk weetje: president Calvin Coolidge werd hier geboren. Hij was de enige president die op 4th of July werd geboren en was de dertigste president van de VS.

Onderweg naar Wilmington zal je ontdekken wat de cash cow van de staat Vermont is: skiën. Op de weg van Plymouth naar Wilmington zal je talloze skiresorts passeren met de daar bij horende ski winkels en hotels. Maak hier een stop en ga lekker dineren in een van de restaurants, voordat je de volgende dag doorrijdt via Wilmington naar het plaatsje Williamstown in Massachussets.

Massachussets

Na een goede nachtrust volg je de US-7 de grens over naar Williamstown, Massachussets. Je tocht door deze staat is amper 100 kilometer lang met verschillende plekken die je echt gezien moet hebben! Neem bijvoorbeeld het Mount Greylock State park met Mount Greylock als 'centerpiece'. Hikers en bikers kunnen in dit 5000 hectare tellende park hun hart ophalen. Je vindt er rotsformaties met groen beboste hellingen en eindeloze wandelpaden die het park doorkruisen. De War Memorial Tower torent meer dan 30 meter boven de uitgestrekte omgeving uit en biedt je op een heldere dag een spectaculair uitzicht: je kan kijken zo ver als Connecticut en New Hampshire. Ben je van plan om dit park uitgebreid te verkennen, regel dan een slaapplaats nabij Williamstown!

De Shakers

Amerika zou Amerika niet zijn zonder de talloze sektes die hier jaarlijks opstaan. Onder leiding van Ann Lee leefden in Hancock Shaker Village de Shakers. Deze sekte beleefde zijn vruchtbaarste periode in de 18de eeuw. Hancock is een van de vele vestingen die de Shakers hadden in New England. Zij kregen hun naam vanwege de rare stuiptrekkingen die ze maakten tijdens het bidden. Vandaag de dag is er nog een museum te vinden waar je een indruk kan krijgen van de lifestyle van deze mensen.

Vanuit Hancock Shaker Village rijd je binnen afzienbare tijd naar Great Barrington. Deze plaats is een stadje dat veel geschiedenis, cultuur en architectuur te bieden heeft. Zo is er het Mahaiwe Theater en in het stadscentrum staan prachtige gebouwen die herinneren aan vroegere tijden. Gastronomisch gezien moet je hier niet veel verwachten maar een typisch Amerikaanse maaltijd zoals hamburgers zal je hier ongetwijfeld vinden!

Connecticut

Twintig kilometer onder Great Barrington passeer je alweer de staatsgrens met Connecticut. Deze staat wordt de 'drive through state' genoemd. De I-95 die door deze staat loopt is namelijk een snelle verbinding tussen Boston en New York. Ook onze route leidt je in vogelvlucht door de staat, alleen dan door een wat ruraler en rustiger landschap, langs allemaal plaatsjes die een typisch Engelse naam hebben. Een klein idyllisch plaatsje dat je zal passeren is Norfolk. Neem de tijd om rustig rond te rijden in dit groene plaatsje en rijd dan rustig verder richting West Cornwall.

Vanaf de highway-7 steek je de Housatonic rivier over om bij West Cornwall te komen. Wederom een idyllisch plaatsje met antiekwinkeltjes en vlakbij een kajak verhuur om lekker een aantal kilometer de Housatonic rivier af te raften. De ideale manier om even uit te waaien na zo'n lange dag in de auto. Overnachten kan bijvoorbeeld in het voormalig ijzerontginners plaatsje Kent. Tegenwoordig vind je hier schattige antiekwinkeltjes en ongetwijfeld een lekker bed om in uit te rusten.

New Jersey

Wist je trouwens dat je vanaf Kent nog maar een kleine 100 kilometer verwijderd bent van New York City? Volg de highway 7 oostwaarts tot dat je voorbij Norwalk. Even ten oosten van Norwalk is de oprit naar de I-95. Volg deze richting het zuiden, op naar New Jersey. Je passeert de staat New York en komt Manhattan binnenrijden aan de noordkant. Na een week rond te hebben gedwaald in New England, lever je je auto in in NYC en kan je nog even lekker ontspannen. New York is zo multiculti en bruisend dat er voor ieder wat wils is. Enjoy!

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl