U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  autoroutes  route northwest 

USA.nl - Crossing the west


Wist je dat de VS een land vol veranderende landschappen is? Van dorre woestijnen in het westen tot moerassig gebied in het zuiden en van uitgestrekte stranden aan de oostkust tot ruraal, onherbergzaam gebied in het uiterste noorden: je kunt het zo gek niet bedenken of het is terug te vinden in dit land van grote tegenstrijdigheden. De noordelijke staten in het westen van de VS genaamd Washington, Idaho, Oregon, Montana en Wyoming hebben een grote diversiteit aan natuur.

Het gebied grenst aan Canada staan bekend als bergachtig gebied met enorme bossen, azuurblauwe meren en een sterk uiteenlopende faunacollectie. Kortom: een extreem veranderende omgeving waar je, als je zou willen, uren not a single living soul tegen zou hoeven komen! Het gebied is vrij gemakkelijk bereisbaar per auto en onderweg zijn er genoeg dingen die je kan ondernemen. Zo is er een veelvoud aan nationale parken en zijn er een aantal schitterende steden te vinden.

Schitterend Seattle

Neem een stad zoals Seattle. De stad is gelegen in de noordelijke staat Washington ligt vlakbij de Stille Oceaan. Met 3.8 miljoen inwoners in de stedelijke agglomeratie geldt Seattle als het kloppende hart van de economie in deze regio. In en om Seattle is genoeg te doen voor bezoekers. In het kloppende hart van de stad heb je bijvoorbeeld de Space Needle. Dit is een enorme 'skyscraper' vanwaar je een allround en adembenemend uitzicht hebt over deze bruisende stad. Tevens geldt Seattle als 'hometown' van Bill Gates, de big boss van Microsoft.

Deze zakenman heeft een prachtig optrekje, net buiten Seattle en vanaf het water heb je hier een fantastisch uitzicht op. Daarnaast is deze stad van het noorden de plek waar het allemaal begon voor koffieketen Starbucks. In 1971 opende dit bedrijf zijn eerste shop in downtown Seattle en staat er nog steeds, in originele staat. Ook werd in deze stad de tearjerker 'Sleepless in Seattle' grotendeels opgenomen!

Everett

Als je uitgeshopt en -gekeken bent in Seattle, neem dan de auto richting het oosten. Er is een mooie route voor je uitgestippeld die van de staat Washington, gedeeltelijk door Idaho en vervolgens door Montana loopt. Eindpunt van deze road trip is Glacier National Park. Je begint je trip noordwaarts, langs Puget Sound, naar Everett. Dit is hemelsbreed 40 kilometer. Vliegtuigbouwer Boeing komt oorspronkelijk uit Seattle en heeft in Everett een immense fabriek, het grootste gebouw ter wereld, staan waar de 747 en de nieuwste 787 gebouwd zijn. Als je hier in de buurt bent is het zeker de moeite waard om een tour te nemen door dit geweldig grote gebouw. Deze tour duurt ongeveer 90 minuten en tickets zijn zeer gewild. Wees er dus snel bij!

Vanuit Everett neem je highway 2 over de Snohomish rivier, richting Snohomish. Je zal zien dat Washington alleen al veel contrasterende landschappen bezit en dit levert prachtige kiekjes op. Stop dus zeker zo nu en dan om te genieten van deze overweldigende natuur. Via Snohomish volg je de highway 2 richting Index. De inwoners van Seattle en omstreken gebruiken deze weg ook om in het weekend te skieën in de bergen.

Goldbar en Index

Onderweg kom je langs Goldbar, een stadje vanwaar je kan hiken naar de Wallace watervallen in de noordelijke Cascades. Het zijn een van de hoogstgelegen watervallen in de omgeving en je kan ze vanaf de snelweg vanaf een afstandje bewonderen. Even verderop ligt het plaatsje Index, dat gelegen is aan de voet Cascades. Hier kan je de eerste extreme verandering in het landschap opmerken. De omgeving verandert van vlak akkerland in bergachtig gebied. Neem de tijd om rustig rond te kijken in Index en maak van de gelegenheid gebruik om hier je eerste overnachting te boeken.

Wanneer je de volgende dag doorrijdt, maak dan een stop net voorbij Skykomish. Een paar mijl verderop ligt een plakaat welke de geschiedenis en het belang vertelt van deze plek. Dit gebied  was in de 19de eeuw belangrijk vanwege de Great Northern Railroad. De bouw van deze transcontinentale spoorweg werd hier namelijk in 1893 voltooid. Even verderop kan je ook de prachtige Deception watervallen bewonderen.

Als je hier in de omgeving genoeg hebt rondgekeken is het weer tijd om door te rijden, ditmaal richting Stevens pass. Over de berghellingen van de Cascades is dit deze pas meest noordelijke en is  het hele jaar open. De pas ligt op zo'n 1300 meter en het gebied leent zich ook uitstekend om te skiën. Het gebied is klein met ongeveer 10 skiliften en een 560 meter lange afdaling. Naast skiën is dit dé plek bij uitstek om fantastische panorama foto's te maken van de hoge bergen en diepe valleien.

Tumwater Canyon

Vanaf de Stevens pass vervolg je je reis naar Tumwater Canyon. Het landschapsdecor op plek is in alle seizoenen schitterend maar het mooiste in de herfst. Je vervolgt je weg langs de Wenatchee rivier, door immer groene loofbossen. In Coles Corner kan je stoppen voor een lekkere vette hap: burgers and fries American style, maar echt de moeite waard! Heb je een burger achter de kiezen, rijdt dan verder richting Wenatchee. Deze stad ligt in de Wenatchee vallei, een van de grootste appel en peer verbouwende regio's ter wereld! Neem een kijkje in het North Central Washington Museum en volg vervolgens de highway 2 noordwaarts, naar Coulee City.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl