U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  san francisco 

USA.nl - San Francisco: tolerantie bovenal

Meer steden...

Wanneer je op zoek bent naar iets minder typisch Amerikaans, is San Francisco een verademing. Het is een prachtige stad met veel goede restaurants, een bruisend nachtleven en prachtige staaltjes bouwwerk zoals de Golden Gate Bridge en de Victoriaans uitziende huizen. In de jaren zestig werd deze stad nog gezien als de hippie hoofdstad van de wereld. Met ruim 7,5 miljoen inwoners behoort deze stad tot een van de grootste stedelijke agglomeratie van de Verenigde Staten.

San Francisco is gebouwd op 43 heuvels. Nog een paar grappige weetjes: de spijkerbroek is hier uitgevonden en San Francisco wordt beschouwd als de hoofdstad voor homoseksuelen. De homoseksuele wijk Castro geniet dan ook veel bekendheid in de wereld. Deze prachtige stad kan opgedeeld worden in drie delen, namelijk 'down town district', het South of Market district waar je trendy warenhuizen kan vinden en het westelijke gedeelte van de stad waar ook het Golden Gate park ligt.Een must-see van San Francisco is toch wel Alcatraz Island, dat midden in de baai van San Francisco ligt. Dit eiland diende vroeger als militair fort tot 1907 en werd daarna gebruikt als militaire gevangenis. Hier heeft onder andere Al Capone vastgezeten. Nu is het een National Park onder het beheer van National Park Service en is per boot bereikbaar voor het publiek. Je kan op het eiland ook de oudste nog steeds werkende vuurtoren van Amerika bezichtigen.

                     
  
Daarnaast is de Golden Gate Bridge toch wel een bijzondere plek met een eigen geschiedenis. Joseph Strauss ontwierp deze brug tussen 1933 en 1937. De brug is 2737,4 meter lang. Het blijkt dat het schilderen van de brug een onbegonnen karwei is: iedere week werken 25 schilders de brug bij met enorme hoeveelheden oranje verf.

Een ander typisch San Francisco's straatbeeld zijn de antieke trammetjes die nog steeds door de stad rondrijden. Het is de laatst met de handbediende kabeltram die nog in werking is. Door de lokale bevolking wordt de tram weinig gebruikt, vanwege de lage snelheid waarmee hij rijdt, maar voor toeristen is dit een geweldige attractie.

.

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl