U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  highlights  burning man festival 

USA.nl - Het waanzinnigste festival van de USA


Ga je binnenkort naar de USA, dan mag je het Burning Man Festival niet missen. Een week lang komen tienduizenden Amerikanen samen in de woestijn van Nevada. Het tentenkamp is tijdelijk de vierde stad van Nevada. Het meest waanzinnige festival van heel Amerika.

Burning Man wordt omschreven als een ‘experiment in tijdelijke gemeenschapsvorming gewijd aan radicale zelfexpressie waar je radicaal op jezelf moet vertrouwen’. Met andere woorden, het is niet uit te leggen. De organisatie schrijft: ‘het is net als een blinde uitleggen hoe een kleur eruit ziet.’ 

Black Rock City is de plek waar alles gebeurt. Het publiek is een mix van hippies, yuppen, nudisten, rockers, pyromanen, artistiekelingen en hardrockers. Het is een ontsnapping aan het dagelijkse leven. Kort door de bocht: een kruising tussen een circus, een housefeest, een kunstgalerie en een survivalkamp. Een week lang ben je kunstenaar. Alles kan en alles mag.

De naam Burning Man komt van de gigantische houten man die altijd op zaterdagavond in de fik wordt gestoken. Het is een traditie die al sinds de eerste keer, in 1986, wordt voortgezet.

Black Rock City ligt in de Black Rock Desert. Onbewoond gebied ongeveer 180 kilometer ten noorden van Reno. Hitte, zandstormen, sneeuw, de weersomstandigheden zijn extreem. Het is een van de meest mensonvriendelijke plekken van Amerika. Op het entreekaartje staat dat je op vrijwillige basis het risico loopt om dood te gaan.

Het is een anti-commercieel festival. Drank, eten en drugs, iedereen neemt zijn eigen voorraad mee. De organisatie maakt nooit reclame en de economie binnen het Black Rock City is gebaseerd op giften. Iedereen neemt iets voor elkaar mee: dit kan een kunstwerk zijn, maar ook honderden drankjes of een gezellig gesprek. Het maakt niet uit, als je maar je bijdrage aan de gemeenschap levert.  

Ben jij van 31 augustus tot 7 september in Amerika, sla je slag, want zoiets maak je nooit meer mee. Om er alvast in te komen, het thema van dit jaar bestaat uit drie vragen: Wat zijn wij als mens? Waar komen we vandaan? En hoe kunnen we ons aanpassen aan een constant veranderende wereld?


Een voorproefje:

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl