U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  new york 

USA.nl - New York: moeder der steden

Meer steden...

Jazzmusici noemden New York ‘The Big Apple’, omdat het een hele klus was om als muzikant op te vallen in deze 8 miljoen zielen tellende metropool. Herhaal het woord en je hebt een megahit van zanglegende Frank Sinatra (‘New York, New York’). Opvallen is hem in ieder geval wel gelukt!

‘NYC’ is als een van de vier wereldsteden het kloppende hart op ontelbaar veel gebieden. Van het financiële imperium Wall Street tot het musicalmecca Broadway tot het winkelparadijs van Madison Avenue en ga zo maar door.


 

Op 11 september 2001 waren alle ogen gericht op de zuidelijke punt van Manhattan. Twee vliegtuigen vlogen in de torenhoge WTC gebouwen en richtte een immense schade aan. Maar, New Yorkers laten zich niet kennen! De Freedom Tower staat inmiddels en de 9/11 Memorial is in 2011 geopend voor het publiek. Het is een plaats om na te denken, te herinneren en vooral om even stil te staan bij een van de meest zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis. Vlakbij de plek waar de WTC-torens ooit deel van New York's skyline waren ligt de rivier de Hudson. 

Een bruggetje is snel gemaakt naar het ‘Statue of Liberty’, oftewel het Vrijheidsbeeld. Dit 'welkomstbeeld' pronkt mét sokkel 93 meter de hoogte in. Voor een close-up van het beeld steek je per ferry over en vaar je naar Staten Island.
                     


 
Een ander machtig bouwwerk is het Empire State Building, dat met 443 meter (inclusief antenne!) in de New Yorkse skyline pronkt. In minder dan 2 jaar tijd is dit gebouw in de jaren ’30 als een paddestoel uit de grond geschoten. Het Empire State Building is een kameleon; de top van het gebouw veranderd voortdurend van kleur. En niet zonder reden; zo staat groen-wit voor Pakistan Independence Day, rood-groen voor Holiday Season en ga zo maar door. Vanaf de panoramaterrassen op de top heb je een, de naam zegt het al, panoramisch en adembenemend uitzicht over New York City.Weer met beide benen op de grond kun je natuurlijk even gaan relaxen in een van ’s werelds beroemdste stadsparken midden in de ronkende chaos van Manhattan; Central Park. En centraal gelegen is deze enorme lap stadsgroen zeker; in de winter schaats je tussen de wolkenkrabbers en in de zomer ga je er op uit met een roeibootje of stal je je picknickmand uit onder een boom. Maar liefst 341 hectare grond ligt voor je klaar om even te ontsnappen aan de hectiek van de Big Apple. Geen yellow cabs en volle metrostations, maar rust! Voor New Yorkse begrippen dan...

Head back to town en wel naar Times Square. Dit plein behoort waarschijnlijk tot de beroemdste ter wereld en is een grote parade van neonlichten en reusachtige televisieschermen. Deze ‘crossroads of the world’ heeft zijn naam te danken aan het kantoor van de internationale krantengigant New York Times, dat hier gevestigd is. Op het gebied van winkelen, uit eten gaan of doorhalen in een club is Manhattan het meest bloeiende stadsdeel van New York, maar ook Brooklyn en Queens zijn interessante plekken in deze moeder der hoofdsteden!

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl