U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  het zuiden 

USA.nl - Het Zuiden


Onze rondreis door de klimaatzones van de Verenigde Staten eindigt in het Zuiden - bijna dan, want we zullen Alaska en Hawaii heus niet vergeten. Het weer is het zuiden is ronduit ideaal. De winters zijn er zacht en aangenaam, net als de herfst en de lente.

Aan de Golf van Mexico is het in de zomer wat koeler dan in het binnenland, waar temperaturen oplopen naar een niveau waartegen geen enkele ventilator bestand is. Daarentegen zit je in het binnenland beter op je plek als je niet zo dol bent op orkanen.

Rond de Golf sneeuwt het eigenlijk nooit. Iets verder richting het noorden kom je nog wel eens een sneeuwstormpje tegen, maar dit soort weer hebben ze er maximaal een paar dagen per jaar. In de westelijke kant van het Zuiden heb je de meeste kans op droog weer. Die kans neemt af naarmate je meer richting de kust gaat.Beste reisperiodes

Arkansas, Kentucky, Tennessee, Louisiana
Deze staten kunnen de boeken in als echte all-rounders als het gaat om goed weer vakanties. Niet te nat, niet te koud, behalve in winters Kentucky dan. In deze staten is het af en toe wel een beetje warm, met temperaturen tot in de dertig graden tijdens de zomer. Topmaanden zijn maart, april, mei, september, oktober en november.

Mississippi, Alabama, Florida
In plaats wanneer je naar deze staten moet gaan, geven we hier liever advies over wanneer je beter níet kunt gaan. Juni en augustus zijn de maanden waarop je de meeste kans hebt een cycloon tegen het winderige lijf te lopen. In deze periode is het ook nog eens van dat klamme, vieze weer, vooral in de kustgebieden. Van een onweersbuitje of twee per dag zijn deze staten ook niet vies. Lekker in de lente, herfst of winter deze kant op reizen dus.

Georgia, South Carolina, North Carolina
Waar omliggende staten worden geteisterd door cyclonen, ontspringen deze drie de dans. In het mooie Georgia is het zomers flink heet, iets waar niet iedereen dol op is. In North Carolina kan de temperatuur ook aardig oplopen in de zomer, en aan het strand liggen is er niet echt bij: de kustgebieden zijn aan de moerassige kant. South Carolina is het kleine zusje van Florida als het gaat om buien, ook hier regent het in de zomer aardig wat. In maart/april en oktober/november heb je het minste last van natte sokken weersomstandigheden.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl