U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  het noordoosten 

USA.nl - Het Noordoosten


Via zonnige stranden, langs koude bergtoppen en over droge vlaktes zijn we nu aanbeland in het vochtige Noordoosten. Over het algemeen heerst hier een gematigd klimaat. Vlak bij de Great Lakes wil het nog wel eens iets vaker en wat harder regenen dan in de staten die grenzen aan het Zuiden.

Rond de Atlantische Oceaan is het vooral in de winter geen pretje. De boosdoeners zijn de poolwinden uit Canada. Ze zorgen hier echter niet voor sneeuwpret, maar wel voor verregende dagen.

Over het Noordoosten wordt vaak gezegd dat de zomers heet en benauwd zijn, de winters brutaal koud en de lente en herfst te kort. Die laatste twee seizoenen zijn echter wel ideaal qua weer. Hoe zuidelijker je zit in het Noordoosten, hoe milder het weer.Beste reisperiodes

Minnesota, Wisconsin, Michigan
Mei en september zijn echt de ideale maanden om deze staten met een bezoekje te vereren. Niet eens zozeer omdat het weer er dan opmerkelijk fijn is, maar meer omdat elk weldenkend mens de rest van het jaar liever ergens anders op vakantie gaat.

Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania
Over het algemeen geldt hier hetzelfde als voor de bovengenoemde staten. Het enige verschil is dat de ideale periodes mogen worden uitgebreid met april, maart, augustus en oktober. Dit gaat echter niet op als je richting het noorden van deze staten trekt, dan kun je het beter op mei en september houden.

New York, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut
Onvoorspelbaar als de pest is het weer in deze staten. Daar heb je als geïnteresseerde aspirant reiziger natuurlijk niet zoveel aan. Vandaar dat we de volgende zin maar beginnen met 'over het algemeen'. Over het algemeen zijn de winters er steenkoud en sneeuwt het er geregeld. De zomers zijn ook hier warm en vochtig. Een gedeelde eerste plaats voor beste reisperiodes gaat naar de herfst en de lente, die elk toch zeker zo'n zes weken duren. Tijd zat.

Delaware, West Virginia, Virginia, Maryland
Qua weer zijn dit de staten die het imago van het Noordoosten nog een beetje opkrikken. Van maart tot oktober is het weer hier bijzonder schappelijk. De wintermaanden zijn iets minder fijn, voornamelijk omdat je grote kans hebt in een natte sneeuwstorm terecht te komen. Ook hier geldt: hoe zuidelijker je zit, hoe beter het weer.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl