U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  het middenwesten 

USA.nl - Het Middenwesten


Als we vanuit het Westen een kijkje gaan nemen aan de andere kant van de Rocky Mountains komen we uit in de prairie staten. Hier is het droog. Erg droog. Er valt gemiddeld zo'n vijftig centimeter neerslag per jaar, waarvan het grootste gedeelte in het voorjaar. De zomers zijn in het hele gebied kort, heet en, je raadt het al, droog.

In het noorden van het Middenwesten kun je rekenen op strenge winters. Streng in de zin van koud. Toch kun je voor een ideale wintersportvakantie beter naar het westen of het oosten trekken.

Verder naar het zuiden hoef je in de winter niet voortdurend met ijspegels aan je neus rond te lopen. Het wil er nog wel eens vriezen 's nachts, maar niet zodanig dat men de Elfstedentocht kan gaan rijden op de Missouri rivier.

Het Middenwesten is door haar uitgestrekte laagvlakten nogal onderhevig aan invloeden van zowel de poolwinden uit Canada als de tropische briesjes die vanuit Mexico richting het noorden trekken. Sta er dus niet raar van te kijken als de temperatuur binnen een uur of twee zo'n zes graden stijgt of daalt.Beste reisperiodes

Texas
Voor de kustgebieden zijn de herfst en het voorjaar ideaal. Hier is het in de zomer namelijk net zo heet als in de rest van Texas, maar ook vooral vies warm. Dat is te wijten aan de Golf van Mexico met z'n tropische briesjes. In het binnenland is het in de zomer beter uit te houden, zelfs voor mensen die alleen Nederlandse zomers gewend zijn.

North Dakota, South Dakota, Nebraska
Als je plezier beleeft aan extreme weersomstandigheden kun je hier het beste in de winter van de poolwinden uit Canada genieten. Reizigers die er regelmatig van worden beticht van suiker te zijn, kunnen het beter op de het einde van de lente/begin van de zomer of nazomer/begin van de herfst houden. Vooral voor de delen van Minnesota die aan Lake Superior grenzen is dit een goed idee.

Kansas, Missouri, Oklahoma, Iowa
Eigenlijk is het weer hier altijd best te doen. Als je van een aangename warmte en weinig regen houdt, tenminste. Het hoogseizoen loopt er van Memorial day tot Labor day. Voor iedereen die het artikel over feestdagen nog niet heeft gelezen: dat is van midden mei tot midden augustus.

 

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl