U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  het westen 

USA.nl - Het Westen


In het grootste gedeelte van het Westen wordt het klimaat bepaald door de bergen. Allereerst hebben we de Rocky Mountains. Zoals vrij gebruikelijk bij berggebieden geldt ook hier: hoe hoger je zit, hoe kouder het is.

In de lagere uitlopers van dit gebergte vinden we een wat milder landklimaat. De verschillen tussen zomer en winter zijn er groter dan in Nederland, maar niet zo erg als in de meeste gebieden met een landklimaat. Het is er ook niet bar koud, de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 22 graden. 

Iets zuidelijker, tussen het Sierra Nevada gebergte en de Rockies, ligt een gebied dat overwegend uit woestijn bestaat. Hier vinden we bijvoorbeeld ook de Grand Canyon en Death Valley. Deze gebieden met een woestijnklimaat worden omringd door gebieden met een iets minder droog savanneklimaat. Langs de kust van de Stille Oceaan wordt het weer, verrassend genoeg, beïnvloed door de zee. De temperatuur is er vrij constant en niet onderhevig aan extreme schommelingen, zoals je die wel vindt in het midden van Amerika.

Op het stukje kust van Seattle tot San Francisco is het weer het hele jaar vrij constant. De gemiddelde hoeveelheid neerslag per jaar is er aan de hoge kant, maar het aantal zonuren ligt ook duidelijk hoger dan in Nederland.

In de overige kustvlakten kunnen zonliefhebbers hun hart op halen. Op de strook land tussen het Sierra Nevada gebergte en de Stille Oceaan schijnt de zon volop. Het klimaat lijkt een beetje op dat van het gebied rond de Middellandse Zee.Beste reisperiodes

Rocky Mountains, Montana, Wyoming, Idaho
Liefhebbers van wintersportvakanties doen er goed aan om tussen december en maart af te reizen naar dit prachtige gebergte. Wandelaars en natuurfanaten kunnen beter in het voorjaar of de herfst een bezoekje brengen aan de Rockies. In de zomer is het er ook heerlijk, maar niet het optimale seizoen voor natuurlijke pracht en praal.

Washington, Oregon
Mensen die niet graag constant hun paraplu in de strijd willen gooien kunnen het beste in juli en augustus rondtrekken door deze staten. Hier draait het toch vooral om het buitenleven, ook als het regent. Tijdens het hoogseizoen heb je beduidend meer kans dat het niet de hele tijd 'partly sunny' is. (Lees: overwegend bewolkt door een roze bril)

Californië
Genieten van een overdosis zon kun je hier het hele jaar door. Het hoogseizoen is er tussen juni en september, maar ook in april/mei en oktober/november is het goed vertoeven in de Golden State.

Nevada, Arizona, Utah, New Mexico
Tenzij je nou echt enorm van stoffige, kurkdroge zomers houdt kun je deze staten ook maar beter in april/mei en oktober/november bezoeken. Het is er in de winter overigens verrassend lekker weer. Dat is ook het ideale seizoen om wilde dieren te spotten.

 

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl