U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  praktische info  communicatie 

USA.nl - Communicatie


In Amerika zijn geavanceerde communicatiemiddelen zoals (mobiele) telefoons en Internet net zo gangbaarder als hier. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met geen mogelijkheid contact met iemand op afstand kan opnemen. Om je toch een beetje op weg te helpen in de wereld van de Amerikaanse communicatie hebben we de belangrijkste middelen voor je op een rijtje gezet.

Telefoneren van en naar Amerika

Als je vanaf je vakantiebestemming in de States naar huis wilt bellen dan moet je 011 31 draaien. Voor Belgen is dat 011 32. De 0 aan het begin van het telefoonnummer wordt dan weggelaten. Stel dat je het nummer 020 1234567 wilt bellen vanuit de VS, dan moet je dus 011 31 201234567 draaien.

Wil je vanuit Nederland of België iemand in Amerika bellen? Dan moet je 001 gebruiken. Ook hier geldt weer dat de 0 aan het begin van het telefoonnummer wordt weggelaten. 

Mobiel bellen

Als je mobiel wilt bellen in Amerika is het belangrijk om te weten dat ze daar gebruik maken van 1900MHz banden. In Nederland maken we gebruik van 900MHz en 1800MHz banden, waarvoor je genoeg hebt aan een single- of dual-band toestel. Voor mobiel bellen in Amerika heb je een tri-band toestel nodig. Hoe het allemaal precies zit met de verschillen in megahertz is eigenlijk niet interessant, zolang je maar even nagaat of jouw toestel tri-band aan kan.

In sommige afgelegen gebieden heb je geen bereik met je mobiele telefoon. In de regel geldt dit alleen voor onbewoonde delen van het land. Helaas is er in de Verenigde Staten geen provider die een landelijke dekking garandeert. In plaats daarvan zijn er zes verschillende providers, wiens netwerken elkaar maar amper overlappen. Zo lang je in steden of grotere dorpen zit is dit geen enkel probleem, maar hoe verder de beschaving, hoe kleiner de kans op bereik.

Mocht je in het bezit zijn van een tri-band toestel, vraag dan even bij je provider na of ze een roaming contract hebben met providers in Amerika. Dit is noodzakelijk om met je eigen simkaart te kunnen bellen.

Geen zin in al dat gedoe? Als je voor langere tijd in Amerika verblijft en je van plan bent veel te gaan bellen dan kun je het beste een goedkoop pre-paid mobieltje aanschaffen. Tri-band toestellen zijn in Amerika stukken goedkoper dan hier, en met een simkaart van een lokale provider reizen je belkosten niet de pan uit.

Ga je maar voor korte tijd naar de States, dan kun je ook een telefoon huren. Dit kan zowel in Nederland, via je eigen provider, of in Amerika zelf. Soms kun je met je eigen toestel bellen, maar vraag dit van te voren even na. Je kunt ook een complete telefoon inclusief simkaart huren. Reken er alleen wel op dat dit geen goedkope oplossing is.

Telefooncellen

De telefooncel is in Amerika nog stukken populairder dan hier. In grote steden vind je ze overal. Na de opkomst van de mobiele telefoon is het aanbod wegens gebrek aan vraag wel een beetje gedaald. Maar ze zijn er nog steeds en in de meeste van deze telefooncellen kun je gewoon met muntgeld betalen.

Als je vanuit Amerika naar Nederland wilt bellen is een prepaid (international) calling card een slimme optie. Dit is een telefoonkaart die je vanaf elke telefoon kunt gebruiken. Voor dat je het nummer draait dat je wilt bellen, draai je eerst het nummer van de provider dat op de kaart staat aangegeven. Vervolgens het nummer dat je wilt bereiken en dan nog een pincode die op de kaart staat. De kosten van je gesprek worden dan van het tegoed dat op de kaart staat afgetrokken. Dit kun je meestal gratis doen vanaf hotelkamers. Je kunt er ook mee bellen vanuit een telefooncel, maar als die van een andere provider is moet je vaak alsnog een starttarief betalen.

Skype

Het voordeligste is Skype, waarmee je gratis van computer naar computer kan bellen en voor lage tarieven van computer naar mobiel of mobiel naar mobiel. Handig als je tijdens je vakantie een computer of telefoon met wifi tot je beschikking hebt. 

E-mail en Internetten

In heel Amerika en vooral op plekken waar veel reizigers komen, heb je  mogelijkheden om je e-mail te checken en om te internetten. Bijna elk hostel of hotel geeft je toegang tot het web en er komen ook steeds meer internetcafés die over het algemeen redelijk geprijsd zijn. Vooral ’s ochtends heb je kans op kortingen. Als je zelf een laptop meeneemt kun je ook terecht in openbare gelegenheden waar ze gratis WiFi hebben. Bij Starbucks filialen bijvoorbeeld.

Post

Als je in Amerika bent kun je natuurlijk ook gewoon lekker ouderwetse post versturen. In stadscentra, buitenwijken en plaatsjes met een schappelijk aantal inwoners vind je altijd wel een postkantoor. Hier kun je terecht voor postzegels en informatie over hoeveel het kost om iets naar Nederland te versturen. Als je alleen maar een kaartje op de bus wilt doen kun je gewoon postzegels bij een tabakszaak of supermarkt kopen en op zoek gaan naar een van de blauwe brievenbussen waar United States Postal Service op staat.

 terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl