U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  washington dc 

USA.nl - Washington D.C: Big Brother

Meer steden...

Opvallend is dat Washington speciaal als hoofdstad is ontworpen. Hierbij is rekening gehouden met een duidelijke scheiding van de machten. Zo is er het imposante Capitool voor de wetgevende macht en het Witte Huis voor de uitvoerende macht.

Beide machten zijn duidelijk gescheiden door de National Mall. Dit is een gebied van tuinen, meertjes en het bekende langwerpige Washington Monument. Je kunt hier doorheen wandelen om kiekjes te schieten van de indrukwekkende regeringsgebouwen.

'D.C.' staat voor 'District of Columbia'. Dit is een speciaal federaal gebied waar de hoofdstad deel van uitmaakt. Om verwarring met de staat Washington te voorkomen hebben veel Amerikanen het simpelweg over 'D.C.'. De inwoners van dit district kunnen niet deelnemen aan de verkiezingen voor het Congres, aangezien het District of Columbia geen staat is. De stad zelf telt slechts een kleine 630.000 inwoners, maar het hele stedelijke gebied rondom Washington D.C. (waaronder ook delen van Virginia en Maryland) telt bijna zes miljoen inwoners.

Hip en Historisch. Dat zijn twee duidelijke kenmerken van Amerika's veelzijdige hoofdstad. In het hart van de stad bruist het van de ambitieuze studenten of haastige advocaten. Als de avond valt openen de nachtclubs hun deuren en laat de stad zich gaan! 

                                

Het Witte Huis

'The White House' dat ligt aan de Pennsylvania Avenue, is het werkterrein van de president en de plaats om gasten te ontvangen. Tot ver in de vorige eeuw was het mogelijk om het Witte Huis van binnen te bekijken. Veiligheidsnormen hebben er echter voor gezorgd dat dit tegenwoordig niet meer mogelijk is. Hierdoor kun je je misschien moeilijk een beeld vormen van de enorme omvang van dit presidentiële paleis. Op een vloeroppervlakte van ruim 5000 m² (!) vind je 134 kamers, 35 badkamers, een zwembad, tennisveld en zelfs een bowlingbaan.

Capitool

De wetgevende macht is gevestigd in het Capitool. Hier zetelt het Congres, dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden (het lagerhuis). Het Capitool gaat terug naar de Romeinse tijd waarin het Capitool in het klassieke Rome de belangrijkste heuvel was. Hieraan heeft het gebouw ook z'n indrukwekkende neoclassistische stijl te danken met een brede koepel als dak. Je kunt een rondleiding krijgen door het, zwaar beveiligde, bezoekerscentrum.

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl