U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  chicago 

USA.nl - Chicago: grootsheid ten top

Meer steden...

Aan de oevers van het Michiganmeer komt een smeltkroes van wijken en culturen tevoorschijn. 'Checaugou' of beter gezegd 'Chicago' is de naam van deze metropool. Het zijn niet alleen de machtige 'skyscrapers' die hier het straatbeeld vullen. Naast de zakelijke kant, is Chicago vooral een plaats voor cultuurliefhebbers, en dat in de breedste zin van het woord.

Toonaangevende theatervoorstellingen vinden hier plaats en ook de wortels van vele muziekstromingen zitten genesteld in de aarde van Chicago. Denk daarbij niet alleen aan de grote rol die de stad heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de jazz en blues. Ook de house-muziek heeft zich hier vanuit de diepe underground verspreid over de wereld. Daarnaast behoort het Chicago Symphony Orchestra tot één van de beste orkesten ter wereld.

De stad is een overzichtelijke, ruim opgezette metropool met brede straten. Zoek je ontspanning bij uitstek? Struin dan zeker langs het Michiganmeer, waar Chicago's recreatiegebied gevestigd is. Metropool Chicago is een immigratiestad bij uitstek; blank, zwart, Latino of Aziaat is overal en bijna in gelijke getale aanwezig. Dit resulteert in tal van typische cultwijkjes, zoals Chinatown, maar ook Greektown of Little Sicily.

Groot, groter, Chicago

Chicago is met drie miljoen inwoners de op twee na grootste stad van de USA. De stad kent een groter industrieel centrum dan welke stad dan ook in Amerika (dus ook New York!). Hoe dat komt? Vooral vanwege haar gunstige strategische ligging. Ook de luchthaven O'Hare gold lange tijd als drukste vliegveld en nergens ter wereld ligt een groter knooppunt van spoorwegen dan hier. Wil je dit bruisende zakendistrict bezoeken, dan reis je 'down town' af naar 'The Loop'.

Bezienswaardigheden

Genoeg plekken in Chicago die bezienswaardig genoeg zijn om te bezoeken! Even te veel energie opgedaan van de massa taxi's en oneindige wolkenkrabbers? Ontspan dan even in het Lincoln Park, Garfield Park, Millenium Park of het Grant Park. Het Lincoln Park is het grootste stadspark van de stad. Of beter gezegd; van heel Amerika! Het omvangrijke recreatiegebied is zelfs een kopje groter dan Central Park in New York. Skate door het park of peddel rond in een bootje en geniet vooral van de zeldzame 'rust'.   

                 

Geen last van hoogtevrees? Bedwing dan de akelige hoogte van de Willis Tower. Dit ruim 100 verdiepingen tellende monstergebouw in het stadshart behoort met z'n 442 meters tot de hoogste gebouwen ter wereld! Terug met beide benen op de grond is een bezoek aan het Art Institue of Chicago ééntje die op de to-do-lijst mag staan. Dit instituut herbergt een grote verzameling uiteenlopende cultuurschatten vanover de hele wereld. Zeer beroemde werken als 'Nighthawks' van Edward Hopper tref je hier aan.

Hoe clichématig het ook klinkt, Chicago is werkelijk een stad waar je niet snel uitgekeken bent. Naast de vele bezienswaardigheden kun je hier veel lekkerder eten dan enkel de 'Chicago Pizza' en vele malen beter uit je dak gaan dan in menig uitgaanscircuit. Chicago is booming!

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl