U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  columbia 

USA.nl - Columbia: best leefbaar

Meer steden...

De stad Columbia is de hoofdstad van South Carolina en heeft zijn naam te danken aan de ontdekkingsreiziger Columbus. Het is tevens de grootste stad van South Carolina met een stedelijke agglomeratie van bijna 800.000 inwoners. De stad werd in 1786 gesticht als hoofdstad van South Carolina en tegenwoordig wordt Columbia beschouwd als één van de meest aangename steden van de VS om te wonen.

Geschiedenis

Columbia is gebouwd op de zogenaamde 'fall line'. Dit is een onzichtbare grens waar de Appalachen overgaan in laagland. De rivieren die in het gebied stromen zijn doorgaans stroomopwaarts onbevaarbaar. Men kwam er in de achtiende eeuw achter dat stroomafwaarts deze wateren ideaal waren om molens te laten werken. Aan het begin van de vorige eeuw waren er in de stad maar liefst zes werkende molens waardoor het steeds beter ging met de economie van Columbia. Dankzij deze molens werd Columbia in de twintigste eeuw gezien als een welvarende stad met de productie van textiel als voornaamste inkomstenbron.

                        
   
Rassenscheiding


In South Carolina was rassenscheiding tot ver in de twintigste eeuw de normaalste zaak van de wereld. Toch werd in de jaren veertig in Columbia de eerste poging gedaan om discriminatie uit te bannen. Afro-Amerikaanse leraren kregen vanaf dat moment hetzelfde loon als hun blanke collega’s.

Pas in de jaren zestig kwam het afschaffen van de rassenscheiding op andere vlakken op gang. De eerste Afro-Amerikaanse studenten werden toegelaten op universiteiten en de stad zette een stop op discriminatie bij het aannemen van personeel. Vanwege deze progressieve, anti-racistische instelling won de stad in 1964 de All-America City Award.

The Big Friendly

Een van de bijnamen van Columbia is 'The Big Friendly'. Deze nickname heeft de stad gekregen vanwege de typisch zuidelijke gastvrijheid. Tevens verhuizen de laatste jaren steeds meer mensen naar deze streek vanwege de hoge levensstandaard en de aanlokkelijke omgeving.

Edventure

Als je met de kids op stap bent is Edventure een leuke uitstap die je niet snel zal vergeten! Op meer dan zesduizend vierkante meter heeft men een museum speciaal voor kinderen van alle leeftijden gebouwd! Het museum heeft verschillende exposities met bijvoorbeeld informatie over het menselijk lichaam maar ook over andere culturen. De informatie wordt op een kindvriendelijke manier gebracht.


Erg interessant is de grote plastic pop die in het museum staat, genaamd Ed. Waarom is deze pop zo belangrijk dan? Nou je kan er met de kids en al door heen wandelen en in klimmen om zo op een avontuurlijke manier kennis te maken met de werking en organen van het menselijk lichaam. Zeker doen! Naast deze exposities zijn er nog genoeg andere voorstellingen te bezichtigen die interessant zijn voor kinderen maar ook zeker voor jezelf. Zo leer je nog eens wat bij!


Finlay Park

In het hart van Columbia ligt Finlay Park. Het park is vernoemd naar voormalig burgemeester Finlay en is tevens het drukstbezochte park van de hele stad. Dit stuk groen is een echte aanrader als je even wil uitrusten of de benen wil strekken. Leuk voor de hele familie. 

Je kan er lekker picknicken op een zonnige dag, de kinderen kunnen ravotten in een van de speeltuinen en zelf kan je lekker ronddwalen over de paden van het park. Er is een cafeetje in het park dus na het wandelen is er vast nog tijd voor een kopje koffie met wat lekkers.

Het park is in 1990 heropend en is sindsdien de trots van Columbia. Het is in bezit van een schitterende waterval met kabbelend water dat over een aangelegde rotspartij het meer instroomt. Doorgaans zijn er gratis concerten van alle soorten muziekgenres. In de zomermaanden kan je er op de vrijdagavonden vaak openlucht films kijken!


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebook







reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)



Valuta omrekenen

EUR

USD



liever naar...
© U-S-A.nl