U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  atlanta 

USA.nl - Atlanta: internationale allure

Meer steden...

Atlanta is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Georgia. Veel internationale bedrijven zoals Coca Cola en CNN hebben hier hun 'headquarters' gevestigd. Zelfs de luchthaven van Atlanta is alom bekend; het is één van de drukstbezochte luchthavens ter wereld met ruim vijf miljoen internationale toeristen per jaar! De stedelijke agglomeratie van Atlanta telt ruim vier miljoen mensen.

Het inwoneraantal is de laatste jaren gestegen omdat Atlanta meer en meer gezien wordt als één van de belangrijkste handelscentra van The South. De stad is negende op de lijst van meest dichtbevolkte stedelijke gebieden van Amerika. Atlanta staat ook bekend om de vele bekende artiesten die de stad heeft voortgebracht zoals Gladys Knight en rappers Lil'Jon en Kanye West. Voorvechter voor rechten van de Afro-Amerikanen Martin Luther King Jr. is hier geboren.Hotlanta

De stad kent een aangenaam, subtropisch klimaat met hete, benauwde zomers. De stad heeft niet voor niets de bijnaam Hotlanta gekregen; het is niet ongewoon dat de temperatuur in de zomermaanden rond de 35 graden ligt. De winters zijn mild met een gemiddelde temperatuur van tien graden.

Bezienswaardigheden

De stad staat vol met bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. De Martin Luther King Jr. National Historic Site is een must-see wanneer je in Atlanta bent omdat het een groot nationaal en historisch belang heeft. Daarnaast is een bezoek aan het Atlanta History Center een waardig uitstapje. Er zijn in het museum verschillende soorten exposities te bezichtigen. Rondom het museum kan je een paar prachtige antebellum huizen bekijken. Als je van het theater houdt dan zorgt het Fox Theatre in Midtown Atlanta voor een leuk avondje uit. Er zijn het hele jaar door verschillende musical- en balletvoorstellingen van het Atlanta Ballet. 
                              
          
World of Coca Cola

Neem ook een kijkje in the World of Coca Cola waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het bekendste frisdrankje ter wereld. In 2007 werd het gebouw heropend na een grootse make-over. Je kan het zo gek niet bedenken of je ziet het hier: met zoveel verschillende attracties is het bijna onmogelijk dat je je hier niet zou vermaken. Na afloop ga je naar de Coca Cola Store waar je uit honderden verschillende producten kunt kiezen die iets met Coca Cola te maken hebben. Leuke souvenirs en leuk voor jezelf!

Rust

Ben je op zoek naar wat ontspanning, dan moet je absoluut naar het Piedmont Park. Het park ligt in Midtown Atlanta en is ieder jaar het toneel van veel festivals, waaronder het Atlanta Jazz Festival. Voor de sportievelingen onder ons: in het park kan je je uitleven op de tennisbaan maar er zijn ook voetbalvelden en er zijn paden aangelegd voor wandelaars en fietsers.

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl