U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  steden  san diego 

USA.nl - San Diego: the finest city

Meer steden...

Met een subtropisch klimaat en prachtige omgeving is San Diego zonder meer één van de meest prachtige steden van Californië. De stad is gelegen aan de kust van Californië, ten zuiden van Los Angeles. San Diego ligt bijna op de grens met Mexico, nabij Tijuana.

Hoewel je bij Californië niet direct aan San Diego moet denken, is het serieus de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze zuidelijk gelegen stad. De inwoners van de stad noemen hun woonplaats liefkozend 'America's finest city'. Met het mediterrane klimaat, palmbomen en een bijna altijd aangename temperatuur is het in ieder geval geen straf om hier te leven!

Demografisch

Samen met Tijuana aan de andere kant van de landsgrens, vormt San Diego een stedelijk gebied waar miljoenen mensen wonen. San Diego telt ruim 1,3 miljoen inwoners en mag zich de achtste grootste stad van de Verenigde Staten noemen. In het noorden grenst de stad aan Orange County en in het zuiden aan de Mexicaanse grens. De oceaan ligt ten westen van de stad en even ten oosten ligt het Anza-Borrego Desert State Park.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van het gebied waar San Diego gevestigd is, zijn de Indianenstammen die in het grensgebied met Mexico leefden. De eerste kolonisten die de omgeving van San Diego betraden waren de Spanjaarden in de vijftiende eeuw. Zij maakten aanspraak op het gebied en noemden het San Miguel.

In het begin van de zeventiende eeuw werd Sebastián Vizaíno, een Spaanse ontdekkingsreiziger en diplomaat, door Spanje naar de stad gestuurd. Hij verkende het gebied en noemde het naar de heilige Sint Didactus, in het Spaans San Diego geheten. In de jaren die hier op volgden stichtten Spaanse missionarissen een Fransiscaanse vestiging genaamd Misión San Diego. De stad viel onder Mexicaans toezicht nadat New Spain zich had afgescheiden van Spanje en pas in 1850, na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog, kwam San Diego in handen van de Verenigde Staten en werd ze officiëel een stad.

Begin twintigste eeuw was de stad twee keer gastheer van de Wereldexpo, in 1915 en twintig jaar later opnieuw. In het wereldberoemde Balboa Park zijn voor deze expo's allerlei huizen in Barokstijl gebouwd.

                   
      
Nu

De economie van San Diego bestaat vandaag de dag voornamelijk uit landbouw, telecommunicatie en biotechnologie. Ook toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de stad. De stad is in te delen in een aantal verschillende wijken. Je hebt het downtown-gedeelte, het Gaslamp Quarter en het bekende Balboa park. Dit park is het paradepaardje van de stad met werkelijk schitterende tuinen, koloniale gebouwen en natuurlijk de bekende San Diego Zoo. Balboa park mag je absoluut niet overslaan als je in San Diego bent!

Sea World

Na de tweede Wereldoorlog begon men met het aanpakken van de kust van San Diego. Er werden pretparken gebouwd en stranden en wandelpaden aangelegd. Hier ligt tevens San Diego's meest bekende attractie: Sea World.

Je kunt hier dagelijks spectaculaire shows met zeeleeuwen en orka's bijwonen. Je kan het zo gek niet bedenken of deze schitterende dieren kunnen het. Op zoek naar een leuke uitdaging? Loop dan voor een kleine 550 dollar een dag mee met de dolfijnentrainers van Sea world. Vind je dit een beetje te duur, dan is het ook mogelijk om tegen een luttele 100 euro een stapje dichterbij de zeedieren van het park te komen en kennis te maken met de walrussen, beluga's en zelfs ijsberen. Een onvergetelijke ervaring!

The O.C.

Op weg naar San Diego kom je langs de kust van Orange County. Dit schitterende stukje Californië is bekend vanwege het bekende themapark Disneyland dat hier al sinds 1955 voor het nodige amusement zorgt. Een paar jaar terug kreeg de streek nog meer bekendheid vanwege 'the O.C.' de bekende dramaserie over het wel en wee van een stel rijkeluiskinderen. Mensen die zich na alle stadsdrukte graag terug willen trekken zijn in Orange County absoluut aan het juiste adres. De uitgestrekte, tropisch aandoende stranden en de azuurblauwe zee zijn vooral erg in trek bij surfers en kunstenaars.

 


terug | home
Meer steden...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebookreageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl