U-S-A.nl : d� Vakantie & Informatie site over USA
Alle bestemmingen USA
nieuwsbrief U-S-A.nl
liever naar...
tips USA
win USA
U-S-A.nl u-s-a.nl  f.a.q usa 

USA.nl - F.A.Q


1. Heb ik een visum nodig voor een bezoek aan de Verenigde Staten?

Als je minder dan 90 dagen in het land verblijft, heb je geen visum nodig. De reden van je bezoek moet dan wel vakantie, een zakenreis of doorreis zijn. Wanneer je langer of voor andere redenen naar Amerika gaat, moet je wel een visum aanvragen. 

2. Heb ik vaccinaties nodig als ik de Verenigde Staten bezoek?


Vaccinaties zijn niet nodig voor een bezoek aan de Verenigde Staten.

3. Is het klimaat is de VS vergelijkbaar met dat in Europa?

De oppervlakte van Amerika is enorm en het klimaat verschilt dan ook per staat. In Florida en Californië kun je bijvoorbeeld het hele jaar door je zomerkleding dragen. In de noordelijke staten en Alaska kunnen de temperaturen in de winter tot ver onder het vriespunt dalen. Voor meer informatie over het klimaat in de VS kun je hier kijken. (U-S-A.nl ‘klimaat’)

4. Mag ik overal kamperen?

Kamperen is populair in de VS. Je kunt ervoor kiezen om een camper te huren, een tentje mee te nemen of gewoon in je auto te slapen. Voor kamperen in een tentje zijn buiten de steden voldoende campings aanwezig. In nationale parken mag meestal ook worden gekampeerd. Je betaalt daar niet altijd een vaste prijs, maar wordt geacht een vrijwillige bijdrage te doneren. Een auto of camper mag je op bijna elke parkeerplaats parkeren. Het wordt meestal niet erg gewaardeerd als je de nacht doorbrengt op de parkeerplaats van een hotel of supermarkt. Als je besluit te overnachten op een parkeerplaats, let dan goed op of een parkeerplaats niet té druk of té rustig is. Zo vermijd je de kans dat je de hele nacht wakker ligt of wordt overvallen.

5. Kan ik al mijn elektrische apparaten gewoon gebruiken in de VS?

De standaardspanning in de VS is 110 volt. In Europa is dit het dubbele:, 220 volt. De meeste elektrische apparaten zijn zowel in Europa als in de VS te gebruiken. Sommige (oudere) apparaten kunnen alleen op stroomnetwerken met 110 óf 220 volt worden gebruikt. Kijk dus altijd of een in Nederland gekocht apparaat geschikt is voor beide netwerken en dus ook op de Amerikaanse standaardspanning van 110 volt werkt. Als dit niet het geval is kun je een stroomadapter aanschaffen waarmee het voltage kan worden omgezet.

6. Heb ik een speciaal visum of een werkvergunning nodig om te mogen werken tijdens mijn reis in de VS?

Werken in de VS mag alleen met een werkvergunning. Als je slechts een toeristenvisum hebt, is werken altijd illegaal. Een werkvergunning moet je aanvragen voordat je van huis vertrekt. Zij is het makkelijkst te verkrijgen voor studenten onder de 24 jaar. Zelfs als je binnen deze groep valt, is het krijgen van een werkvergunning een moeilijk en langdurig proces. Begin hier dus op tijd mee! Je kunt natuurlijk ook proberen een tijdje zwart te werken, bijvoorbeeld in de horeca. Verwacht dan wel het absolute minimumloon, en realiseer je goed dat als je gepakt wordt een gevangenisstraf of flinke boete niet ondenkbaar is. 

7. Is reizen in de VS makkelijk voor gehandicapten?

Amerika is een toegankelijk land voor gehandicapten. Hotels zijn bijna altijd toegankelijk voor rolstoelen. Al is er af en toe een uitzondering. Er zijn veel mogelijkheden voor gehandicapten om zelfstandig rond te reizen. Zo bieden medewerkers van busmaatschappij Greyhound en spoorwegmaatschappij Amtrak speciale hulp aan gehandicapte reizigers. Op veel plaatsen zijn er speciale autoverhuurbedrijven aanwezig die zich hebben gespecialiseerd in autohuur voor mensen in een rolstoel en in het openbaar vervoer voor gehandicapten.

8. Moet ik een auto of camper huren of kan ik ook per openbaar vervoer rondreizen?

De meeste Amerikanen verkiezen de auto boven het openbaar vervoer. Bussen en treinen zijn er wel. Een auto huren is dus niet absoluut noodzakelijk. Bedenk wel dat je veel vrijheid moet inleveren als je kiest voor het openbaar vervoer. Als je jonger bent dan 21 mag je bovendien helemaal geen auto huren. En als je jonger bent dan 25 word er soms een toeslag gevraagd bovenop de huurprijs.

9. Hoe kan ik vanuit de Verenigde Staten het goedkoopst naar Nederland bellen?

De goedkoopste manier om vanuit het buitenland naar Nederland te bellen is via internet. Je kunt hier bijvoorbeeld het programma Skype voor gebruiken. Daarnaast kun je ook telefoonkaarten kopen en hiermee via een vaste lijn bellen, bijvoorbeeld in een hotel of telefooncel.

10. Kan ik mijn eigen mobiele telefoon meenemen naar de VS?

Om in Amerika mobiel te kunnen bellen heb je een zogeheten triband toestel nodig. Dit is een telefoon die kan worden gebruikt op het 1900 megahertz netwerk. In Nederland (en bijna elk ander land) wordt gebruikt gemaakt van een netwerk van 1800 megahertz. Veel mobiele telefoons zijn niet triband maar dualband. Deze telefoons werken alleen op netwerken van 900 en 1800 megahertz.

 


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind U-S-A.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!

reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten USA
amerika <i>online</i> - usa  
Amerika Online
Je eigen
Amerika
info | website
tel nr (klik)
djoser - usa  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
travelhome - usa  
Travelhome
Campers
info | website
tel nr (klik)
fox vakanties - usa  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
amerika plus - usa  
Amerika PLUS
De Amerika
specialist!
info | website
tel nr (klik)
best of travel - usa  
Best of Travel
specialist in
maatwerk
info | website
tel nr (klik)
cheap campers - usa  
Cheap Campers
Camper
specialist
info | website
tel nr (klik)
de jong intra vakanties - usa  
De Jong Intra Vakanties
Verre Reizen
Specialist
info | website
tel nr (klik)Valuta omrekenen

EUR

USDliever naar...
© U-S-A.nl